Ionela PetcanaRepertoriul solistei Ionela Petcana se concentrează mai ales pe muzica indiană de film. Primele cântece indiene le-a învăţat de la părinţi, iar în copilărie îi plăcea să asculte muzica difuzată pe posturile indiene de radio. „Primul sunet pe care l-am auzit a fost ca o săgeată, am simţit că sunt acolo“, spune Ionela, şi avea momente când pronunţa prelung sunetul primordial aum, fără să-i fi ştiut la vremea aceea semnificaţia universală.

A început să interpreteze cântece indiene din filme, acompaniată la chitară de fratele ei, la diverse evenimente şi spectacole locale, în judeţul Teleorman, după care, în anul 1993, a fost invitată de Gypsy Music Show, cu un repertoriu de 22 de piese, la Sala Palatului din Bucureşti şi la alte evenimente organizate de Ambasada Indiei.

În anul 2005, în urma unui interviu la Hindustan Times, i s-a propus să rămână în India pentru realizarea unui album remix de muzică indiană. Din păcate, nu a putut da curs acestei invitaţii. Şansa reapare în anul 2008, când primeşte o bursă în India pentru a studia muzica clasică indiană, fiind acceptată la două şcoli din New Delhi. În timpul acestei perioade a avut şansa să cunoască muzicieni, a cântat într-o piesă de teatru şi l-a întâlnit pe actorul ei preferat, Dharmendra (cunoscut publicului din Lanţul Amintirilor), care a invitat-o în oraşul viselor, Mumbai. A luat parte la diverse evenimente organizate de şcoală (Basant Panchami, „Festivalul Primaverii“), la concursul naţional „Hero Honda – Sa Re Ga Ma Pa“, unde a fost selecţionată în finală, şi a cântat în cadrul mai multor spectacole din New Delhi: „Rajeev Gandhi Show“, „Kayastha Bhushan Award Function“ (2009), „Holi Milan“, unde s-a bucurat de o apreciere deosebită, „International Women’s Day“ (Bhavishya Art & Culture), „International Women’s Day and Women Rights“, eveniment organizat de Bharatiya Janata Party Delhi Pradesh. A fost invitată la postul de televiziune NDTV, la Bollywood Hunts şi Bollywood Mumbai. ‘

În ţară a participat la evenimente organizate sau sprijinite de Ambasada Indiei, cu ocazia unor importante sărbători şi festivaluri, printre care: „Celebrate India”, în 2010, „Namaste India“, „Diwaali – Festivalul Luminii“, „Festivalul Ceaiului şi al Cafelei“. A apărut de asemenea la câteva emisiuni televizate, precum emisiunea Confidenţial, de pe Antena 2.

„Totul a fost şi este un vis pentru mine“, spune artista. „Au fost vise premonitorii care s-au împlinit de fiecare dată când mergeam în India. Mulţumesc părinţilor mei şi prietenilor mei, care mi-au fost alături, şi mulţumesc lui Dumnezeu care m-a ajutat sa le trăiesc şi să întâlnesc tărâmul viselor mele. Doresc tuturor care iubesc şi vizitează India să aibă parte de clipe de vis.“