„India – mister si culoare“. Expoziția de pictură a artistei Mihaela Cocheci.

Festivalul culturii indiene „Namaste India“ găzduiește expoziția de pictură „India – mister și culoare“ a artistei Mihaela Cocheci. În cadrul vernisajului vor fi expuse lucrări ulei/pânză menite să redea farmecul Indiei așa cum l-a trăit artista în călătoriile sale.

Mihaela Coheci este recunoscută și apreciată internațional ca pictor, ilustrator, grafician, fiind și membră a Uniunii Artiștilor Plastici – filiala București. Portofoliul său reunește opere prezentate în peste 40 de expoziții personale și 35 de expoziții de grup, atât în România, cât și în Belgia, Olanda, Franța, Portugalia, Italia, Liban. Lucrările sale au primit elogiile juriilor internaționale și admirația publicului de pretutindeni, fiind recompensate cu 6 medalii de aur la Saloane Internaționale și medalia de argint la Cupa Orașului Cannes.

Stilul personal al artistei este ondulismul, care „creează armonie între om și mediul în care trăiește astfel încât generează cea mai bună reprezentare a realului, abstractului și cognitivului“ (Serge Mercier – La Provence). În viziunea autoarei, în acest inedit curent artistic „datele naturii sunt înlocuite cu forme deloc surprinzătoare, unduitoare, pline de lumină și culoare“. Formele pornesc din adâncul ființei sale, dobândind dimensiuni astrale.

Referitor la expoziția „India – mister si culoare“, Mihaela Cocheci mărturisește: „În 25 de ani, de când străbat meridianele și paralelele acestei planete minunate, cu dorința de a cunoaște, înțelege și dobândi cât mai multe informații despre lumea în care trăim, am descoperit spectacolul încărcat de lumină și culoare al tradițiilor, istoriei și culturii diferitelor popoare. Am făcut o pasiune în a reprezenta pe pânză momente unice surprinse de mine în acest periplu planetar. După Peru și Bolivia, China și Tibet, Canada și Japonia, acum a sosit momentul INDIA. Expoziția încearcă să surprindă o mică parte din miracolul indian.“

Scroll to Top