Expoziţia de fotografie „Indian Love Story”

“Indian Love Story” este povestea unei nunti indiene. Ceremonia este un vartej calculat de culori, ritualuri si simboluri. Selectia de fata este doar o mica parte din aceasta “nebunie”, dar cu siguranta veti fi captivati de detalii si de exotism.

Tinerii din fotografii s-au nascut si traiesc intr-o Indie moderna, lucreaza in companii high-tech sau se ocupa de afaceri personale, studiaza la Universitate si petrec in cluburi si cafenele. Cand vine vorba, insa, de ritualurile traditionale, in special cele legate de casatorie, trecutul revine in forta si nimic nu ii diferentiaza de stramosii lor, care au trecut printr-un ritual asemanator pe vremea cand erau, la randul lor, tineri si indragostiti…

Cuplul trece printr-o succesiune de ritualuri menite sa le asigure o viata fericita, prospera si fertila. Totul, de la culoarea imbracamintii si pana la elementele simbolice utilizate de-a lungul ceremoniei, constituie pietrele de temelie a viitoarei familii.

indian love story expo foto 1

yoraan reuben indan love story

Yoraan Rafael Reuben

Yoraan este originar din Mumbai, India, unde a si locuit pana in 2005. Primul aparat de fotografiat, un Zenit cam greu pentru bratele unui baietel de 9 ani, a fost imprumutat de la tatal lui. Au urmat alte aparate foto, tot mai performante, dar nimic nu inlocuieste pasiunea si energia pozitiva care il determina pe Yoraan sa caute noi subiecte, cadre, emotii si reactii.

Yoraan a cutreierat lumea in lung si in lat si a colectionat imagini si senzatii unice din toate locurile vizitate. Acolo unde majoritatea fotografilor se rezuma la a incadra frumos obiectivele turistice, Yoraan cauta sa imortalizeze o senzatie, o amintire, un detaliu unic.

Insa partea preferata a activitatii lui este sa lucreze cu oamenii. Ca fotograf, Yoraan se simte cu adevarat implinit atunci cand reuseste sa imortalizeze un eveniment de familie, sa realizeze un album de familie, sa surprinda personalitatea unui client care doreste un portret. Yoraan se simte deopotriva in largul lui in mijlocul unei petreceri de nunta cu sute de invitati, dar si fata in fata cu un singur individ. Asta se vede imediat in modul in care fotografiaza, in atentia data expresiei fetei, a gesturilor si a ritualurilor.

yoraan

photo expo yoraan reuben

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top