Expoziţia de fotografie “Un prim pas prin infinita Indie”

Oamenii, pescarii din Kerala, sărbătorile, Taj-ul, târgul de cămile din Pushkar, muncitorii, miraculosul Varanasi.  Un periplu indian prezentat de inLowLight.ro 

Îmi aduc aminte de prima mea ‘excursie’ în India, acum ceva ani, pe vremea când o însoţisem pe Maitrey în răspunsul ei către Eliade, deschizându-mi prin rândurile ei paşii către o lume total necunoscută, cu oameni noi şi obiceiuri stranii. Tot cam pe atunci, înainte de liceu, imaginaţia începea să nu-mi mai dea pace, iar dorinţa de a vedea această Lume, până în cele mai ascunse colţuri, începuse să-mi chinuie sufletul. Şi cum lucrurile niciodată nu se întâmplă fără vreun sens numai de ele ştiut, urmatoarea carte ce mi-a picat în mână a fost „India secretă” a lui Paul Brunton. Suficient şi iremediabil pentru a-mi pecetlui pe viaţă atracţia şi curiozitatea de a explora de-adevăratelea acest loc.

Acelora dintre voi care nu aţi fost acolo, dar care totuşi, doar din vorbă-n vorbă aţi ajuns la convingerea că India este tara unde totul este numai mizerie, boli şi săracie, vouă tuturor vă spun că vă inşelaţi amarnic şi aveţi inrădacinată o idee care nu face decât să va plaseze în afara realităţii, cam pe unde sunt şi cei care ‘cunosc’ despre România că e ţara orfelinatelor, a traficului de organe vii şi a hoţiei balcanice. Acest paragraf este o mică răsplată pe care am simţit că o datorez tuturor acelor oameni buni şi primitori care ne-au deschis uşa şi sufletul în drumurile noastre prin India.

Plecasem în căutarea unei Indii a lui Maitreyi, a lui Eliade, a misticismului şi a tuturor acelor lucruri pe care mi le imaginasem de unul singur. Sunt toate acolo, fără niciun dubiu şi scormonind mai adânc cu siguranţă găseşti mult mai multe, dar ceea ce m-a lovit cel mai puternic şi voi lua cu mine mai departe, este un singur lucru: cât de diferiţi în forme şi în aparenţe şi totuşi asemenea înlăuntru suntem!!!

Iar India nu este o destinaţie normală, ci un cu totul diferit Univers, o fiinţă spirituală vie care odată ce te simte dându-i târcoale, îţi anihilează simţurile şi expectaţiile, şi ţi se arată în felul în care vrea Ea şi nu în felul în care plecaseşi tu decis că vrei să o cunoşti.
Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top