Invitaţie la conferința „Lasting Impressions: Mircea Eliade”, 30 martie 2012

Asociaţia Centrul Cultural „Rabindranath Tagore”, împreună cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” (BCU), Departamentul Catedra UNESCO, din cadrul Universității din București și Departamentul de Cercetări Socio-Umane al Institutului de Istorie „George Barițiu”, din cadrul Academiei Române, Filiala Cluj-Napoca, vă invită pe data de 30 martie 2012, ora 11:00, la BCU, la conferința „Lasting Impressions: Mircea Eliade”, avându-l ca invitat pe Henry Pernet.

Henry Pernet deţine un doctorat în Istoria religiilor obţinut la Universitatea din Chicago sub coordonarea lui Mircea Eliade, Joseph M. Kitagawa, Charles H. Long şi Frank E. Reynolds. Ca istoric al religiilor, Henry Pernet a servit ca expert la Universitatea din Lausanne şi la Swiss National Foundation for Scientific Research pe problemele pluralismului cultural şi identităţii naţionale. A fost membru al comitetelor Swiss Society for the Study of Folklore şi Swiss Society for the Science of Religions. A editat o serie de lucrări de istoria religiilor şi a fost membru în consiliul de redacţie al Editions Labor et Fides, Geneva. De asemenea, el a publicat articole în reviste de specialitate pe subiectul măştilor rituale şi a contribuit la Encyclopedia of Religion cu materiale pe această temă. A fost membru al grupului de traducători ai operelor lui Carl Gustav Jung în franceză şi s-a ocupat cu pregătirea câtorva ediţii în franceză ale operelor lui Mircea Eliade.

În deschiderea evenimentului ce va avea loc la BCU, Corp Dacia, în Sala de consiliu, va vorbi Dr. Mihaela Gligor (cercetător știintific la Academia Română, Filiala Cluj-Napoca), iar conferința va fi urmată de lansarea volumului Mircea Eliade – Henry Pernet, „Corespondenţă. 1961-1986. Dragul meu prieten”, Prefaţă de Mac Linscott Ricketts, Introducere de Henry Pernet, traducere de Mihaela Gligor şi Călin Cristian Pop, ediţie îngrijită, indice şi postfaţă de Mihaela Gligor, Cluj-Napoca, Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, Colecția Helvetica, 2011.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top