“Liberul arbitru sau soarta” – Swamini Umananda

liberul arbitru sau soartaÎn 1983, Madelaine, pe atunci profesoară de yoga, şi-a întâlnit maestrul, Swami Chinmayananda, a cărui prezenţă şi învăţătură îi vor transforma viaţa profund, şi astfel ea va deveni pentru început Brahmacharini Bhakti şi ulterior Swamini Umananda Sarasvati.

Cu ocazia acelei întâlniri, Swami Chinmayananda a încurajat-o să vină în India pentru a studia filosofia vedică şi de a experimenta într-un mediu tradiţional această învăţătură. După cinci ani de reflectare, s-a decis. Bhakti a petrecut aproape trei ani la sediul Chinmaya Mission din Bombay, dedicându-se studiului limbii sanskrite, a scrierilor sacre şi a cântărilor vedice, respectând programul vieţii monastice de brahmacharia. După încheierea acestor studii, Bhakti ia decizia de a-şi dedica viaţa căutării spirituale, prin renunţarea la lume, primind în data de 8 octombrie 1991 numele de “Brahmacharini Bhakti“.

La întoarcerea în Franţa în 1992, împreună cu un mic grup de elevi se pun bazele Chinmaya Mission Franţa, ca şi organizaţie spirituală, eveniment marcat ulterior de vizita la Paris, în iunie 1992 a lui Swami Chinmayananda, ce practic marchează adevărata naştere a acestui centru.”

De atunci, Swamini Umananda este ācārya în Chinmaya Mission Franţa, al cărei scop este de a face cunoscute învăţăturile Vedāntei, prin studiul scripturilor, a Bhagavad Gītei, a Upanişadelor, a operei lui Śrī Ādi Śaṅkarācārya . Activităţile centrului din Franţa includ studii de grup, discursuri periodice, studiul Bhagavad Gītei, organizarea de cursuri de pregătire şi traducerea unor lucrări în limba franceză. Astfel, din 1993 au fost publicate şase lucrări (traduse de Bhakti în franceză ), inclusiv în 1998, the Holy Gītā (Bhagavad Gītā comentată de Swami Chinmayananda) şi mai târziu, “Meditation and Life” (Meditaţia şi Viaţa). Swamini Umananda continuă o viaţă dedicată divinităţii, şi şcolii care a format-o, Chinmaya Mission, fiind permanent inspirată de prezenţa subtilă a maestrului său şi de învăţăturile Vedāntei.

Prezintă: Chinmaya Mission
Data: duminică, 25 mai 2014
Ora: 16:00
Loc: Sala „Victor Ion Popa”

Scroll to Top