Proiecții de film

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Killa-Marathi-Movie-Poster1Luni, 12 iunie
18:30 – 20:20
FORTĂREAŢA / KILLA
Un băiat de 11 ani care şi-a pierdut tatăl este nevoit să se mute împreună cu mama sa la o nouă şcoală, într-un mic sat. Acțiunea filmului se desfășoară în timpul anotimpului ploios în unele din cele mai frumoase locații din regiunea Konkan, Goa, prezentând din perspectiva adultului procesul de maturizare a băiatului și adaptarea acestuia la noile condiții de viață.

2014 – “Ursul de Aur” la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin
2015 – Cel mai bun film în limba marathi – National Film Awards, India

Avinash Arun
India –  2014 – 1h47 min
marathi
engleză, română

https://www.youtube.com/watch?v=5ORlbsJLJuQ

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Marți, 12 iunie
20:45 – 22:10
DOCUMENTARE:
1/ VÂNTUL ÎN CÂMPUL DE MARUWA / THE WIND IN THE MARUWA FIELD

Un documentar etnografic despre tribul Toto, unul din cele mai mici triburi primitive din India, localizat într-un sat lângă granița cu Butanul. Fiind un trib animist, stilul de viață se bazează fundamental pe relația cu natura, însă nu se opune modernității. Filmul prezintă factorii actuali ce amenință cultura, limba, pământul și, prin urmare, identitatea tribală.

India – 2015 – 52m
Director: Sankhajit Biswas
Producător: Films Division India
Subtitrare: engleză[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=ze9cBKZJ5GE&t=3s”][vc_column_text]2 / INSPECȚIA CU NUMĂRUL ZERO / SURVEY NUMBER ZERO
Povestea a trei femei din deșertul Little Rann din Kutch, vestul Indiei, sarea pe care o produc și un teritoriu care nu a fost niciodată cercetat.

India – 2016 – 32m
Director: Priya Thuvassery
Producător: Films Division India
Subtitrare: engleză[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=W0JvAXfeW6Q&t=19s”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]poster the fallMarți, 13 iunie
20:00 – 22:20
LEGENDE PENTRU VIAȚĂ / THE FALL

Proiecție urmată de Q&A cu actrița Catinca Untaru, care joacă rolul fetiței Alexandria, și Andreea Diana Tănăsescu, directorul de casting al filmului

Într-un spital din suburbiile Los Angelesului anilor 20, un cascador rănit începe să îi spună unei alte paciente, o fetiță cu o mână ruptă, o istorisire fantastică legata de cinci eroi mitici. Mulțumită minții lui fragile și imaginației ei nemărginite, bariera dintre ficțiune și realitate începe să se șteargă pe măsură ce povestea se desfășoară.

2007 – Ursul de aur – Berlin International Film Festival
2007 – Cel mai bun film – Sitges – Catalonian International Film Festival
2008 – Cea mai bună cinematografie – Austin Film Critics Association
2009 – Cel mai bun design de costume – International Online Cinema Awards (INOCA)

Tarsem Singh
India – 2006 – 1h57 min
engleză, latină, română
română[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=IwsYyRc9j4g”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_icon_box icon=”mk-moon-ticket” title=”BILETE FILM CINEMA ELVIRA POPESCU” text_size=”24″ icon_size=”large” title_color=”#9b0834″][/mk_icon_box][vc_column_text]Tarif întreg: 15 lei pentru un bilet și 50 lei pentru un carnet de 5 bilete.

Tarif redus pentru studenți, pensionari, abonați ai mediatecii: 10 lei pentru un bilet și 30 lei pentru un carnet de 5 bilete.

Tarif super-redus pentru copii sub 12 ani: 5 lei

Tarif acces copil + părinte: 10 lei

Reducerile se aplică doar la casa de bilete a cinematografului, la prezentarea unei legitimații valabile.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column]

Scroll to Top