2% pentru India

Probabil te-ai gândit de multe ori că banii pe care ţi-i ia statul nu sunt administraţi cum trebuie. Şi ai dreptate! În Codul Fiscal există acum o prevedere prin care poți să redirecţionezi 2% din impozitul pe venit către o organizaţie non-profit  care servește o cauză dragă ție. In felul acesta îi comunici statului modul în care vrei să fie cheltuită o parte din impozitul tău. În loc sa ia 100%, statul primeste de la tine doar 98%, iar restul de 2% îl direcţionează către asociaţia pe care vrei să o susţii. Și nu te costă nimic!

Daca doresti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care l-ai platit statului pentru salariile din anul 2011, să sprijini activitatea Centrului Cultural „Rabindranath Tagore”, te rugam să completezi şi să trimiţi, până la data de 15 mai 2012, unul din cele două documente de mai jos.

1) Dacă în 2011 ai avut doar venituri din salarii

Descarcă de AICI şi tipăreşte Formularul 230, “Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual”. Formularul are deja completate datele Asociaţiei Centrul Cultural „Rabindranath Tagore”.

Anul la care se referă declaraţia este 2011.

Completează  la cap. I, cu majuscule, datele tale personale. Apoi semnează şi datează. La menţiunea “Suma” nu este necesară completarea; organul fiscal va calcula şi vira suma admisă, conform legii.

Formularul se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Depune formularul direct sau trimite-l prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu. Adresele Administraţiilor Finanţelor Publice le găseşti AICI. Data limită este 15 mai 2012 (data înregistrării sau a poştei)!

2) Dacă în 2011 ai avut venituri (şi) din alte surse

(activităţi independente, proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor etc), înseamnă că îţi revine obligaţia declarării acestor venituri prin Formularul 200, “Declaraţie specială privind veniturile realizate” (descarcă de AICI).

Anul la care se face referire în declaraţie este 2011. Suma corespunzatoare a 2% din impozit va fi calculată de organele fiscale, poţi lăsa căsuţa necompletată. Formularul are deja completate datele Asociaţiei Centrul Cultural „Rabindranath Tagore”. Tu trebuie doar să completezi de mână declaraţia, conform obligaţiilor legale ce îţi revin.

Trimiterea, respectiv depunerea formularului se face ca la punctul I, până cel târziu 15 mai 2012.

Cum vom folosi cei 2%

După cum ştii, noi organizăm în fiecare an festivalul „Namaste India” prin care aducem în România, pentru câteva zile, o fărâmă din această cultură fascinantă.

Am avut deja 3 ediţii până în prezent iar pe viitor dorim să invităm cât mai mulţi artişti, artizani şi meşteşugari din India precum şi personalităţi de renume internaţional. În felul acesta vom putea să oferim o prezentare cât mai autentică şi spectaculoasă a Indiei în România, prin conferinţe, concerte de muzică şi dans.

Pe lângă acest festival, conform statutului, asociaţia noastră îşi propune să faciliteze colaborarea culturală dintre India şi România prin:

a) Editarea şi diseminarea de cărţi, reviste, CD-uri audio, multimedia, de materiale
promoţionale, virtuale sau în print;
b) Organizarea de conferinţe naţionale şi internaţionale, simpozioane, cursuri, școli de vară,
excursii, tabere, expoziţii, festivaluri, târguri, spectacole, piese de teatru;
c) Organizarea de schimburi culturale și schimburi de experiență între România și India;
d) Inființarea de biblioteci și librării;
e) Realizarea de traduceri;
f) Acordarea de premii, diplome onorifice şi alte distincţii pentru merite deosebite;
g) Participare la simpozioane, conferinţe, colocvii, seminarii sau alte manifestări de acest gen,
naţionale şi internaţionale, în scopul îndeplinirii scopului propus;

Dacă doreşti să afli mai multe detalii cu privire la această procedură / activităţile Centrului Cultural „Rabindranath Tagore”, te rugăm să ne scrii un email la iulia@namasteindia.ro

Îţi mulţumim pentru sprijin !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top