Limba Hindi îşi are începuturile în Asia Centrală în jurul anului 5000 i.Hr, şi are de asemenea o relaţie specială cu Urdu, iar majoritatea vocabularului din Hindi vine din sanscrită. Limba Hindi a început să fie folosită iniţial în scrierile din timpul secolului al IV-lea d.Hr, scrisă pe manuscrisele Brahmi, dar din secolul al XI-lea d.Hr a fost scrisă cu alfabetul Devanagari.

Din cele 18 limbi oficiale ale Indiei şi cele peste 1000 de dialecte, Hindi este promovată de către guvern şi folosită de peste jumătate din populaţie. Hindi este limba care include mai multe dialecte diferite şi variaţii, iar în unele cazuri aceasta limbă este complet diferită de unele din dialectele sale, inclusiv unele variaţii care sunt considerate limbi separate cu propria lor literatură.

Scurtul atelier de limba hindi, cea mai importantă limbă națională a Indiei, își propune să ofere vizitatorilor festivalului informațiile de bază cu privire la structura lingvistică a țării.

De asemenea, vor fi prezentate detalii cu privire la structura vocabularului acestei limbi, însoțite de exemple relevante. Totul va fi prezentat interactiv, încurajând participarea publicului.

Toți participanții sunt rugați să își pregătească întrebările de acasă (în cazul în care este vorba despre întrebări complexe de gramatică sau elemente de vocabular, cultură ori obiceiuri). Vom încerca să vă lămurim pe viu, în cadrul atelierului.