Concert Vijay Iyer Trio

[vc_row fullwidth=”false”]

[vc_column width=”1/2″]
[vc_column_text]Pianist-compozitor cu 20 de albume publicate, profesor permanent la Harvard, Vijay Iyer este „Artistul Anului 2015” și „Pianistul Anului 2014” conform Downbeat, cel mai sever clasament de jazz din lume, realizat de 63 de ani încoace pe baza votului criticilor de profil din întreaga lume.

Vijay Iyer vine la București cu trio-ul său, desemnat tot de Downbeat drept „Cel mai bun grup de jazz al anului 2015”. Cu Vijay la pian, Marcus Gilmore la percuție, Stephan Crump la bass, Vijay Iyer Trio și-a câștigat renumele prin 2 albume aclamate și influente:

HISTORICITY, nominalizat la Grammy pentru „Cel mai bun Album de Jazz Instrumental” și votat „Albumul de Jazz numărul 1” în 2009 de către ziarele New York Times, Los Angeles Times, Chicago Tribune, Detroit Metro Times, sondajele Village Voice Jazz Critics Poll și Downbeat International Critics Poll.

ACCELERANDO, votat „Albumul de Jazz al anului 2012”, în cadrul a 3 sondaje diferite la care au participat sute de critici din toată lumea.

BREAK STUFF (2015)
, „al treilea şi cel mai bun album al trio-ului D-lui Iyer” (New York Times) şi al 20-lea album lansat de Vijay Iyer ca lider, a fost produs de Manfred Eicher pentru ECM. Albumul a primit de la revista Downbeat mult râvnitele cinci stele, iar ziarul german Die Zeit a declarat cu entuziasm „Acest album este foarte, foarte, foarte bun… la fel de uimitor, precum este de ameţitor.”

După cum remarca DownBeat, “Vijay Iyer Trio este, în esenţa sa, o trupă care funcţionează”, distinsă mai ales printr-o profundă unitate, aparent fără efort, dezvoltată ca urmare a peste sute de spectacole realizate în aproape zece ani. Howard Reich a scris în The Chicago Tribune, „Cei trei muzicieni, practic, au devenit un singur organism ritmic … una dintre cele mai mari unităţi de ritm ale zilei de azi.” Revista britanică Jazzwise a mers atât de departe încât să spună, „Vijay Iyer Trio are potenţialul de a schimba pentru totdeauna scopul, ambiţia şi limbajul pianului jazz.”

Concertul va începe la ora 20:00. În deschidere, de la ora 18h30, va fi proiectat filmul „RADHE RADHE: Rituri de Holi” (2014), având coloana sonoră semnată de Vijay Iyer. Pelicula este produsul multimedia al colaborării dintre Iyer și cineastul Prashant Bhargava. Acesta din urmă a fost inspirat de “Ritualul primăverii” al lui Stravinsky pentru a monta un ghid video spiritual despre un alt ritual al primăverii: faimosul festival hindus Holi, care celebrează dragostea dintre divinitatea Krishna și iubita lui, Radha.

[/vc_column_text]
[/vc_column]

[vc_column width=”1/2″]
vijay_ Lena Adasheva2

vijay iyer trio barbara rigon

radhe radhe film
[/vc_column][/vc_row]

[vc_row fullwidth=”false”]
[vc_column width=”1/2″]
Vijay Iyer
[/vc_column]
[vc_column width=”1/2″]
[mk_blockquote font_family=”none”]“Revoluţionar… unul dintre cele mai strălucite staruri jazz ale generaţiei sale” – Time Out New York
“Unul dintre cei mai buni din lume în ceea ce face.” – Pitchfork
“Probabil nu există nici un cadru destul de încăpător pentru a cuprinde talentul său creativ” – New York Times
“Vijay Iyer Trio are puterea să schimbe pentru totdeauna anvergura, aspiraţia şi limbajul pianului jazz.” – Jazzwise (UK)
“Una dintre cele mai inventive noi generaţii de pianişti de jazz” – Guardian (UK)[/mk_blockquote]
[/vc_column][/vc_row]

[vc_row fullwidth=”false”]
[vc_column width=”1/2″]
[mk_icon_box icon=”mk-li-pinmap” title=”Detalii eveniment” text_size=”24″ icon_size=”large” title_color=”#9b0834″][/mk_icon_box]
[vc_column_text]
Duminică, 15 mai 2016
Ora 18:30
Teatrul Elisabeta (Blv. Regina Elisabeta, Nr. 45, Bucuresti)
Organizatori: Asociaţia Jazz Fan Rising în colaborare cu Centrul Cultural Rabindranath Tagore
[/vc_column_text][/vc_column]

[vc_column width=”1/2″]
[mk_icon_box icon=”mk-moon-ticket” title=”BILETE” text_size=”24″ icon_size=”large” title_color=”#9b0834″][/mk_icon_box]
[vc_column_text]cat.I: 135 lei
cat.II: 100 lei

Biletele pot fi achiziţionate online pe www.bilet.ro şi www.eventbook.ro.
[/vc_column_text][/vc_column]
[/vc_row]

Scroll to Top