„India I Care” – experiențe de călător și voluntar în India

Mă numesc Vlad Movilă am 28 de ani. Am studiat Geografia-Turism şi mă consider un călător. Am lucrat timp de 5 ani la o firma de vinuri din Bucureşti pe partea de vânzări şi degustări. După care am simţit că nu fac un lucru prea util mie peronal şi nici oamenilor din jurul meu.

Fiind o fire curioasă, am început să călătoresc aşa uşor la început pentru câteva zile după care câteva săptămâni şi în 2/3 ani am luat decizia să plec din România. Până acum am fost în aproximativ 30 de ţări şi locuit pe perioade mai lungi de 5 luni în 5 ţări. Călătoresc foarte mult cu autostopul, fac voluntariat pe unde merg, îmi place şi fotografia. Momentan colaborez cu o organizaţie non-guvernamentală, Initiative of Change International cu care am fost şi în India. Am avut diverse job-uri pe unde am fost de la recepţioner în Italia până la social worker într-o comunitate de tineri şi adulţi cu dizabilităţi mintale în nordul Rusiei, fotograf, asistent tehnic, festivaluri de film, muncă cu cai etc. Acum m-am întors în România pentru o perioada
şi aş dori să mă reprofilez şi continui studiile în UK, pe Dezvoltare şi drepturile omului şi astfel, cred eu să pot avea un impact pozitiv mai mare.

India m-a schimbat cel mai mult, a fost un şoc personal pentru mine. Vezi tot ce e mai bun/rău şi frumos/urât pe lume pe aceeaşi stradă la doar câţiva paşi distanţă. Am fost într-o călătorie spirituală împreună cu prietena mea în 2013 pentru 3 luni timp în care am călătorit aproximativ 10000 km cu trenul, autobuzul, autostopul, elefantul, căruţa, am fost atacaţi dar şi primiţi în casele oamenilor, am dormit pe jos şi în hoteluri de 4 stele, am fost la ocean şi în junglă, etc. Am revenit anul trecut pentru un program de internship/voluntariat pe o perioada de 5 luni. În ultima călătorie prin India am locuit în Panchgani, care se află la 4 ore distanţă de Pune şi 8 ore de Mumbai, în statul Maharashtra.

Aş vrea să vă vorbesc despre programul meu de voluntariat în India, în ce a constat, colegi, oameni pe care i-am întâlnit, mentorul, partea spiritual religioasă cu multifaith prayer şi quiet time, eco/rural village,women empowerment, training-ul avut la universitate pe agricultură organică şi plante medicinale şi în general experienţă life changing din aceste 5 luni în India. De multe ori am zis că nu mai rezist şi că după 2 luni eu plec de acolo, alteori am simţit că este locul potrivit să învăţ mai multe despre mine şi să accept lucrurile aşa cum sunt.

Data: sâmbătă, 6 iunie 2015
Ora: 11:00
Loc: Sala Victor Ion Popa –  Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Scroll to Top