Expoziţia fotografică „MENvironment”

expozitie foto menvironement namaste india

Îmi pot imagina India doar prin prisma fuziunii perfecte dintre om și mediu. Microparticule din mediu integrate în fiecare celulă umană. Am surprins această relație în fotografiile dintr-o călătorie în sudul Indiei, fiind interesată de conexiunea individului cu mediul. În sate așezate între ape, pe plaje însorite, în bărci sau autobuze supraaglomerate, pe malul Gangelui sau pe plantații de ceai, urmărită de copii zburdalnici care își doreau neînchipuit de mult să fie fotografiați, tâlhărită de maimuțe hoțomane, bucuroasă de zâmbetele localnicilor pe fondul mediului înconjurător specific subcontinentului. În timp ce cadrele surprind cromatica și atmosfera locului, poemele traduse din hindi care le însoțesc pot fi o cheie pentru cotloanele interioare mai puțin accesibile fotografiei. – Octavia Vasile

expozitie foto menvironement

expozitie foto menvironement festival

Octavia Vasile a studiat psihologia și sociologia, iar în prezent este coordonator în analiză comportamentală aplicată la Centrul Senzo Kids, specializată în lucrul cu copii cu autism și alte probleme de dezvoltare. A realizat fotografiile din această expoziție în timpul unui stagiu de voluntariat în India, la un centru pentru dezvoltarea copilului și consiliere familială.

Cristi Cotarcea a studiat limba hindi în București și în India, cu burse în New Delhi și Agra. Pentru că nu-i surâde ideea unei cariere în diplomație sau servicii secrete și pentru că indienii preferă să facă afaceri în engleză, a ales să predea hindi și să traducă poeme și povești pentru copii. A scris câteva poeme în hindi pentru a le recita indienilor care, după ce aflau că știe limba, îl rugau să cânte o melodie din filmele bollywoodiene.

2 thoughts on “Expoziţia fotografică „MENvironment””

  1. Pingback: Namaste India 2013 - Festivalul Culturii Indiene | Postmodern

  2. Pingback: ACUM: Festivalul Namaste India | Romania Pozitiva

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top