O călătorie prin 4 tradiții

  • Data: sâmbătă, 6 iunie 2015
  • Ora: 13:00
  • Locația: Sala Victor Ion Popa

Codrin-Dan Nicolau este un iubitor al Orientului pe care l-a vizitat metodic în mai multe etape, începând cu anul 2007. Preferă călătoriile de studiu și își organizează singur deplasările, preferând flexibilitatea la fața locului, contactul direct cu localnicii și cu tradițiile în care aceștia se manifestă. Este un pasionat al mulțimilor de oameni, călătorind de multe ori chiar cu ocazia unor evenimente majore (pelerinaje, inițieri, etc). Țările preferate sunt Iranul și India pe care le-a vizitat în mai multe rânduri. India, în mod special, este o țară de suflet, o țară unde a trăit cele mai multe momente deosebite. Codrin este membru fondator al Asociației Oriens Mundi, blogger și animator cultural pe mediile de socializare.

Călătoria ce va fi prezentată a fost realizată în iulie 2014 în statul Jammu-Kashmir, un loc unde frumusețea aproape de neasemuit a naturii a fost gazda perfectă pentru tradițiile spirituale diverse (buddhism, islam, hinduism, sikhism, etc.). Aici au înflorit și s-au dezvoltat elemente specifice locului, au fost influențe reciproce ale tradițiilor într-un spațiu cultural relativ izolat.

Vor fi prezentate următoarele perspective, așa cum au fost ele trăite pe viu de către autor:

  1. Buddhism Mahayana – participarea la inițierea Kalachakra realizată de către S.S. Dalai Lama
  2. Șivaism hindus – participarea la Amarnath Yatra, cel mai mare pelerinaj dedicat Zeului Șiva.
  3. Șivaism kashmirian – întâlnirea cu ultimii discipoli ai unei linii spirituale de excepție.
  4. Sufism – aspecte ale islamului în templele sufi din Srinagar

Călătoria a însemnat și trăirea multor peripeții, ce vor fi de asemenea prezentate alături de elementele culturale principale.

Scroll to Top