Marele Tur al Indiei de Nord, 7-17 noiembrie 2013

Iuliana Nălăţan, preşedinte al Centrului Cultural “Rabindranath Tagore” și organizator al festivalului “Namaste India” vă invită la o incursiune în cultura și civilizația milenară a Indiei.

Vom călători prin cele mai fascinante locuri ale Indiei de Nord, descoperind pe rând Gangele sacru la Varanasi, elegantele monumente mogule din Agra, palatele și bazarul local din Orașul Roz și târgul de cămile din Pushkar (eveniment ce are loc o dată pe an, cel mai mare târg de cămile din lume).

Perioadă: 07 – 17 noiembrie 2013

Tarif: 1560 euro

ZIUA 1 / 7 noiembrie: BUDAPESTA / BUCUREȘTI – NEW DELHI

Plecare din Budapesta sau București via Istanbul, zbor operat de compania Turkish Airlines.

ZIUA 2 / 8 noiembrie: NEW DELHI – VARANASI

India

În decursul dimineții ajungem în New Delhi după care luăm un zbor local spre Varanasi. De aici suntem preluați de partenerul nostru și transferați la hotel pentru cazare. Seara luăm parte la ritualul Aarati pe malul fluviului Gange, însoțiți de incantațiile brahmanilorși de cântecele pelerinilor prezenți.

Varanasi, situat pe malul Gangelui sacru, este un important loc de pelerinaj pentru hinduși, fiind considerat lăcașul zeului Shiva, unul din cele mai vechi orașe din lume. Cazare în Varanasi la Hotel Surya 3*.

ZIUA 3 / 9 noiembrie: VARANASI

India

În zorii dimineții, plimbare cu barca pe Gange pentru a admira răsăritul soarelui. Asistăm la ritualurile de îmbăiere și la panorama variată de activități care au loc pe malul râului sacru. După programul matinal mergem la hotel pentru a lua micul dejun. În timpul zilei vizităm un atelier artizanal unde se țes sari-uri (îmbrăcămintea tradițională feminină), templul Vishwanath (Golden Temple) și Sarnath, locul unde Buddha a ținut prima predică după ce a atins iluminarea. La 18:15 luăm trenul de noapte Marudhar Express în direcția Agra. Călătorim la vagon de dormit și ajungem dimineața la ora 06:00 în Agra.

ZIUA 4 / 10 noiembrie: AGRA

India

În prima parte a zilei vizităm palatele din piatră roșie de la Agra Fort. Aflăm detalii despre istoria imperiului mogul care a domnit în secolul al XVI-lea, cu capitala chiar în Agra. După masa, admirăm apusul soarelui reflectat pe marmura imaculată de la Taj Mahal. Acest mausoleu construit de împăratul mogul Shah Jahan la moartea soției sale Mumtaz e considerat una din cele șapte minuni ale lumii moderne și un simbol al iubirii nemuritoare. Ambele monumente din Agra fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Cazare la Hotel Utkarsh Vilas 3*

ZIUA 5 / 11 noiembrie: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR

India

După micul dejun părăsim hotelul și pornim cu mașina spre Jaipur. Poposim la Fatehpur Sikri (37 km de Agra), primul oraș planificat in stil indo-islamic, construit de împăratul mogul Akbar din piatră roșie, cu elemente ale arhitecturii hinduse și persane. Ne continuăm drumul spre Jaipur și ne oprim pentru un scurt popas în satul Abhaneri, faimos pentru Chand Baori, una din cele mai adânci fântâni cu scări din India, o invenție deosebit de utilă pentru stocarea apei de ploaie în acest ținut arid. Avem șansa să observăm viața rurală și să întâlnim localnici ai satului Abhaneri. La sfârșitul zilei ajungem la Jaipur și facem check in la Hotel Hari Mahal Palace 3*.

ZIUA 6 / 12 noiembrie: JAIPUR

După micul dejun, plimbare cu elefantul / jeep-ul până la Amber Fort, fortăreață din piatră roșie și marmură aflată la 11 km de Jaipur. Spre deosebire de fortărețele mogule din Agra, Amber Fort este construită într-un stil romantic. În interiorul Jag Mandir vom admira Sheesh Mahal încăpere unde toți pereții sunt acoperiți cu bucăți de oglinzi și decorațiuni argintii care scânteiază noaptea, la lumina candelelor. La întoarcerea în Jaipur admirăm Palatul Vântului, Hawa Mahal, spațiu destinat odinioară soțiilor din haremul regal. După masa, vizităm City Palace (reședința regală) și Jantar Mantar (cel mai mare observator din lume realizat din marmură și piatră). Avem timp și pentru cumpărături în bazarul local, faimos pentru țesături, încălțăminte din piele de cămilă,obiecte decorative, condimente. Cazare in Jaipur la Hotel Hari Mahal Palace 3*.

ZIUA 7 / 13 noiembrie: PUSHKAR

India

Luăm micul dejun la hotelul din Jaipur, după care plecăm cu mașina spre Pushkar, situat la 144 km distanță. Petrecem ziua la Târgul de Cămile, eveniment care se ține anual, timp de cinci zile, la marginea deșertului Thar. Avem prilejul să fim prezenți la cel mai mare târg de cămile din lume, la care participă peste 300.000 de oameni (negustori, fermieri, artizani, săteni), 20.000 de cămile, vite și cai. Este o ocazie unică să admirăm spectacolul de culori și obiceiuri, carnavalul uman în toată splendoarea sa. În timpul nopții ne cazăm în corturi confortabile (Pushkar Fair Tents), destinate vizitatorilor, situate în apropierea locului de desfășurare a târgului.

ZIUA 8 / 14 noiembrie: PUSHKAR

India

După micul dejun vizităm orașul Pushkar. Loc de pelerinaj din timpuri imemoriale, cu peste 500 de temple și ghat-uri, Pushkar moștenește un patrimoniu arhitectural atemporal. Orașul radiază o ambianță de pace și spiritualitate care atrage ca un magnet oameni din toată lumea. După un tur relaxant, ne oprim la templul dedicat zeului Brahma, singurul din India, înconjurat de apele lacului Pushkar. Pe malurile lacului vom putea observa pelerinii facând baie și oferind rugăciuni. Cazare în corturi (Pushkar Fair Tents).

ZIUA 9 / 15 noiembrie: PUSHKAR – NEW DELHI

Luăm micul dejun în Pushkar și apoi călătorim spre Delhi (8h), unde ajungem seara și avem program de voie. Cazare în Delhi la Star Rocks Hotel 3*.

ZIUA 10 / 16 noiembrie: NEW DELHI

India

Dis de dimineață pornim într-un tur al orașului, incursiune printre monumentele istorice din Old Delhi: Lal Quila (fortăreața roșie), Jama Masjid (una din cele mai mari moschei din India). După prânz vizităm Mormântul lui Humayun (așezat pe malul râului Yamuna) și Qutub Minar (cel mai înalt minaret din lume).Seara, program de bun rămas la Kingdom of Dreams, un complex grandios dedicat carnavalului cultural al Indiei, situat în Gurgaon, partea cea mai modernă a capitalei.

Vom descoperi lagunele Keralei, savoarea culinară specifică unei taverne din Goa, splendoarea palatelor Rajasthan, farmecul rustic din Punjab, toate acestea într-un singur loc, prin intermediul muzicii, dansului, gustului și al artelor vizuale. Începând cu ora 19:30 asistăm la spectacolul Zangoora, primul Bollywood Musical produs vreodată.

După programul de seară suntem transferați la Star Rocks Hotel pentru a ne odihni înainte de plecarea spre aeroport.

ZIUA 11 / 17 noiembrie: NEW DELHI – BUDAPESTA / BUCURESTI

Plecare din New Delhi spre Budapesta sau București via Istanbul, zbor operat de compania Turkish Airlines.

SERVICII INCLUSE:
• Bilet de avion Budapesta / București – New Delhi – Budapesta / București
• Bilet de avion New Delhi – Varanasi
• Taxele de aeroport
• Transfer aeroport – hotel – aeroport
• Transport conform traseului cu autocar privat
• Bilet de tren Varanasi – Agra
• 8 nopți cazare cu mic dejun, excepție Pushkar unde este full board
• Taxele de intrare la obiectivele turistice
• Plimbarea la Amber Fort cu elefantul sau jeep-ul, în funcție de disponibilitate
• Plimbarea cu barca pe râul Gange (la apus și la răsărit)
• Plimbare cu ricșa în Old Delhi
• Pushkar: spectacol de dansuri, teatru de păpuși și transport cu cămilele
• Ghid român din partea agenției și ghizi locali autorizați

SERVICII NEINCLUSE:
• Taxa de viză și formalități de obținere a vizei: cca. 60 euro / persoană
• Supliment pentru Kingdom of Dreams: 40 euro / persoană
• Alte mese în afara celor menționate ca incluse în program
• Bacșișuri: 30 euro / persoană
• Asigurarea medicală de călătorie

NOTĂ
• Supliment pentru cameră single: 250 euro
• Reducere de 25 euro pentru a treia persoană în cameră dublă
• Tarifele sunt exprimate în euro / persoană / sejur • Tarifele sunt valabile pentru cazarea în cameră dublă
• Tarifele sunt valabile pentru un grup de minim 15 persoane
• Hotelurile vor fi cele menționate în program sau similare cu ele, din categ. 3*.

ORAR ZBORURI
BUCURESTI – ISTANBUL – DELHI
07 Noiembrie Otopeni – Istanbul 10:15 – 11:35
07 Noiembrie Istanbul – Delhi 19:45 – 05:05
17 Noiembrie Delhi – Istanbul 06:45 – 10:45
17 Noiembrie Istanbul – Otopeni 19:30 – 20:55
BUDAPESTA – ISTANBUL – DELHI
07 Noiembrie Budapesta – Istanbul 10:50 – 13:45
07 Noiembrie Istanbul – Delhi 19:45 –  05:05
17 Noiembrie Delhi – Istanbul 06:45 – 10:45
17 Noiembrie Istanbul – Budapesta 18:10 – 19:10

ACTE NECESARE PENTRU VIZĂ
• Pașaport valabil minim 6 luni de la data plecării, (nu se accepta pașaport temporar)
• Formular de viză completat personal, în original
• 1 fotografie recentă tip pașaport
• Termen limita de transmitere a actelor: cca 5 săptămâni înainte de data plecării. Durata de procesare a vizelor este de cca 4 saptămâni.

CONDIȚII ÎNSCRIERE:
La înscriere se achită un avans minim de 50% din tarif, urmând ca diferența să se achite cu minim 30 de zile înainte de data plecării

EARLY BOOKING:
Pentru înscrierile realizate până la sfârșitul lunii iunie 2013 se aplică o reducere de 50 de euro.

INSCRIERI:
Augustin Halic
Agentia AHA Travel
Telefon: 0722 667 220
e-Mail: office @ahatravel.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top