Principii din ayurveda şi yoga pentru managementul sănătăţii

Sâmbătă, 22 iunie, 14:00 – 16:00
Sala Multimedia, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, București

Ayurveda, medicina traditionala indiana, este cea mai veche stiinta de vindecare a omului. Potrivit acesteia, corpul omenesc este considerat ca o unitate, un intreg care trebuie vindecat, chiar daca doar o parte a lui este bolnava.

Stiinta Yoga a fost dezvoltata la poalele Himalayei, in India si imprejurimile ei, acum peste 5.000 de ani, de catre inteleptii si vizionarii acelor epoci.

Satyananda Yoga este un sistem holistic si traditional bazat pe invataturile propagate de o importanta linie de maestri din India, cu scopul de a adresa intr-un mod sistematic nevoile omului modern.

swami mudrarupaSwami Mudrarupa Saraswati este medic, terapeut yoga şi profesor al Satyananda Yoga Academy Europe. Ca discipol al lui Swami Niranjananda, el a trăit timp de 10 ani în India şi a predat la Bihar Yoga Bharati, prima academie de yoga din lume. Ca medic şi terapeut cu o înaltă pregătire, el îmbină metodele vestice de tratament cu învăţăturile străvechi ale yoga şi ayurveda. Swami Mudrarupa nu este numai un academician, ci el este şi o personalitate atractivă, a cărui echilibru interior şi a cărui simţ al umorului efervescent cuceresc imediat auditoriul.

swami omgyanamSwami Omgyanam Saraswati predă meditaţia şi yoga nidra la niveluri avansate. A obţinut pregătirea necesară în India, unde, ca discipol al lui Swami Niranjananda, a fost profesor la Bihar Yoga Bharati, prima academie de yoga din lume. În prezent, ea îndrumă centrul Satyananda Yoga din Belgrad, alături de Swami Mudrarupa, fiind simultan şi membru al corpului profesoral al Satyananda Yoga Academy Europe. Swami Omgyanam este înzestrată cu o personalitate fascinantă care are puterea de a inspira prin modestia şi vasta sa experienţă.

Cei doi profesori participa la festival ca urmare a invitatiei primite din partea Prakriti School of Yoga, scoala care ofera cursuri in Timisoara si Bucuresti cu profesorul indian Sn. Mangaldharma (Avisek Majumdar).

DSC_0105

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top