Muzică etno-fusion în sanscrită

OM este una din cele mai originale şi dinamice prezențe din peisajul muzical actual. Stilul lor, definit ca etno-fusion, îmbină genuri contemporane (pop, rock, folk) cu motive etnice din toată lumea printr-o varietate de instrumente neconvenţionale precum djembe, caval, didgeridoo, dramba, kazoo, ocarina, etc şi instrumente clasice cum sunt flautul, clapa, chitara etc.

Scurta prezentare a trupei OM:
Stil: etno-fusion, world-music, instrumental, muzica contemporana
OM este o trupă de etno-fusion alternativ cu versuri în engleză şi sanscrită. Muzica lor îmbină armonios genuri contemporane cu influenţe etnice din toată lumea. Astfel, publicul călătoreşte de la un continent la altul trecând prin culturi celtice, africane, amero-indiene, latino şi orientale, regăsind totodată note subtile din specificul românesc şi balcanic.

Nume: OM este un proiect muzical caritabil, profitul din urma concertelor şi a vânzării de CD-uri fiind folosiţi în scopuri de binefacere. Numele subliniază mesajul pe care trupa îl promovează, acela că arta poate fi un mijloc atractiv şi intuitiv de a vedea dincolo de nevoile noastre şi că a fi OM implică mai mult decât a respira, a mânca, a munci şi a dormi, că a fi OM înseamnă a fi creativ, a fi darnic, a fi atent la ceea ce te înconjoară, a căuta sensuri, a fi… OM cu adevărat. OM în sanscrită înseamnă «sunetul primordial»

Album: The Journey, 2011

Membrii şi instrumentele: Începând din anul 2008, OM cântă live la variate instrumente originare din diferite părţi ale lumii. De aici şi noţiunea etno-fusion care îmbină într-un concept numeroase motive etnice din toată lumea.

Oxana Gherghel – voce, clapă, chitară acustică
Reni Laszlo – flaut, caval, kazoo, muzicuţă
Adi Gherghel – djembe, dramba, didgeridoo, percuţii
Cristi Gherghel – set de tobe, dramba

Câteva concerte şi festivaluri:
Global Battle of the Bands Romania – finalisti
Gustar – Chisinau
Romanii au Talent
Fan Fest – Rosia Montana
Japan-Play
Reclaim the Fields
Sighisoara Medievala
EcoART Fest
Festivalul international Jamboreea (roJAM)
TEDx Cluj-Napoca
Zilele Clujului, etc.

Website: http://www.trupaom.ro
Facebook: http://www.facebook.com/TrupaOM
YouTube: http://www.youtube.com/0Mband

1 thought on “Muzică etno-fusion în sanscrită”

  1. Pingback: Festivalul Namaste India–Bucuresti | Umblu liber

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top