Proiecția filmului „Mother India”

Joi, 20 iunie, ora 15:00
Sala Multimedia, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, București

Mother India”=”Mama India” este poate cel mai bun film al anului 1957. Nargis interpreteaza magnific drama unei mame luptatoare si tenace. Desi nu este scolita, ea are doua crezuri:”dragostea pentru copii si dragostea pentru pamantul tarii ei. Femeia simpla, din popor, tradata si abandonata cu doi copii, reuseste sa si-i educe exemplar.

20_mother-india_size-39x28_price-2_000

Chiar si atunci cand Birju o apuca pe cai gresite, ea il iarta, dar nu-i va permite sa devina asasin. Lupta sa pentru supravietuire cu seceta nemiloasa care distruge recoltele si-i lasa muritori de foame, o fac mai puternica si nu-si pierde speranta. Anii trec peste ea dar sufletul ei ramane la fel de curat, oricate nimicii indura. Ajunge „Femeia cea mai respectata”si chiar satul care o marginalizase, o numeste in final MAMA INDIA. Filmul revolutioneaza Cinematografia Indiana, prin viziunea sa si merita vazut!

Radha, o fata saraca din sat, se marita cu Shyamu, un fermier. Inceputul casniciei lor e foarte armonios, dar lucrurile se inrautatesc dupa ce familia lui Shyamu e inselata de un camatar. In urma inselatoriei, camatarul pune mana atat pe ferma familiei, cat si pe mare parte din recolte. Shyamu nu mai suporta rusinea si isi paraseste familia, lasand-o pe Radha sa creasca doi copii, Ramu si Birju.

Cu trecerea anilor, Ramu devine mai atasat de familie, in timp ce Birju e mai preocupat de razbunarea pe camatarul Sukhilal, fiind foarte arogant cu restul familiei. Dupa ce il agreseaza pe Sukhilal, Birju e izgonit de catre comunitate. Ratacind in pustiu, Birju devine talhar si pune la cale un plan pentru a se razbuna definitiv pe Sukhilal…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top